Χρονολόγιο

farmer

1968

Ο Νικόλαος Μπατζιλής, αν και απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αποφασίζει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που είχε αναπτύξει με τη γη και την καλλιέργεια της. Ξεκινά λοιπόν ως απλός καλλιεργητής με την παραγωγή πράσινης πιπεριάς την οποία προμηθεύει στον μοναδικό έως τότε παραγωγό πιπεριάς τουρσί στην Θεσσαλονίκη.

pepper

1972

Το 1972 ο Νικόλαος Μπατζιλής ως απλός καλλιεργητής προσπαθεί να διοχετεύσει την ασυνήθιστα μεγάλη παραγωγή του στην αγορά. Απογοητευμένος από την μη διάθεση της, αποφασίζει με την βοήθεια γυναικών από το χωριό, να παράγει μόνος του πιπεριά τουρσί. Τα πιπέρια επεξεργάζονται ένα προς ένα με πιρούνια, η άλμη παρασκευάζεται σε αυτοσχέδια δεξαμενή και τα πρώτα 1000 κιλά της παραγωγής είναι πραγματικότητα. Η πρώτη εξαγωγή στην Γερμανία είναι γεγονός.

machine

1975

Λόγω της αυξημένης ζήτησης των προϊόντων, δημιουργείται η πρώτη μηχανή επεξεργασίας και διαλογής πιπεριάς».

Exhibition

1979

Η πρώτη παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (ΔΕΤΡΟΠ).

Warehouse

1984 - 1988

Η εταιρία συνεχίζει την προώθηση των εξαγωγών της με νέους πελάτες σε Αγγλία, Σουηδία και Φινλαδία ενώ παράλληλα χτίζει την πρώτη αποθήκη 7002 για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αποθήκευσης των προϊόντων.

barrel

1992

H δέσμευση μας στην πρόδο μας οδηγεί για πρώτη φορά στη χρήση βαρελιών 220lt για την επιπλέον βελτίωση της ποιότητας της ζύμωσης.

Management

2003 - 2008

Η Nikos Export πραγματοποιεί άνοιγμα στις αγορές της Μ. Ανατολής. Η Διοίκηση της επιχείρησης αλλάζει χέρια και περνά στην τέταρτη γενιά, στον Δημήτρη Μπατζιλή ο οποίος στα 29 του χρόνια, και μιλώντας με ευχέρεια αγγλικά και γερμανικά καταφέρνει να διεισδύσει στις γερμανόφωνες χώρες της κεντρικής Ευρώπης επικοινωνώντας και κλείνοντας συμφωνίες απ’ ευθείας με τους πελάτες του.

Movie

2014

Η Nikos Export πραγματοποιεί προσωρινή μετεγκατάσταση του βασικού κορμού της παραγωγικής διαδικασίας της, στην Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου Κιλκίς.

Management

2016 - 2018

Ανακαινίζεται ολοκληρωτικά το εργοστάσιο και δημιουργείται μια σύγχρονη μονάδα μεταποίησης ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ολοκληρώνεται ταυτόχρονα το επενδυτικό πλάνο τριετίας 2016-2018 και η εταιρεία επιστρέφει στον φυσικό της χώρο στην Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης. Διπλασιάζεται η δυνατότητα παραγωγής με νέα εξελιγμένη μηχανή επεξεργασίας και διαλογής πιπεριάς. Σε μία έκταση 3 στρεμμάτων που καλύπτεται από γκαζόν δημιουργούνται αθλητικές εγκαταστάσεις (ποδόσφαιρο 5*5, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Τένις, Πινκ Πονκ, Τραμπολίνο) για την ψυχαγωγία των εργαζομένων και των στελεχών της επιχείρησης. Ολοκληρώνεται εξωτερικός χώρος εστίασης (κιόσκι) με εγκαταστάσεις barbeque για τα διαλείμματα των υπαλλήλων της επιχείρησης. Ένας μικρός αυτοσχέδιος υπαίθριος κινηματογράφος με προτζέκτορα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων για ψυχαγωγία (ταινίες, αθλητικά γεγονότα) αλλά και τις συνεχείς ανάγκες επιμόρφωσης του προσωπικού (πραγματοποιούνται συχνά σεμινάρια για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων).

machine

2022

Χάρις στις συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της εταιρείας, δημιουργείται νέος ειδικά διαμορφωμένος στεγαζόμενος χώρος (200 τ.μ.) για την κοπή της πιπεριάς. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται ένα νέο εξελισσόμενο προϊόν, η πιπεριά τουρσί κομμένη σε ροδέλες.